Електромобилите в Дупница  ще бъдат освободени от такса за паркиране,

...
Електромобилите в Дупница  ще бъдат освободени от такса за паркиране,
Коментари Харесай

Електромобилите в Дупница ще бъдат освободени от такса за паркиране

Електромобилите в Дупница  ще бъдат освободени от такса за паркиране, излиза наяве от препоръчана от кмета на Дупница инж. Методи Чимев смяна в Наредба по организацията на придвижването на територията на общината.

Освобождаването от възнаграждение на такса за паркиране в обсега на зоната за краткотрайно платено паркиране ще бъде тласък за жителите и за компаниите да употребяват напълно електрическите транспортни средства и електрическите транспортни средства с горивна клетка на територията на община Дупница.

Моторните транспортни средства са втория по значителност замърсител на въздуха на територията на община Дупница след битовото отопление, като генерират една от най- високите концентрации на излъчванията на фини прахови частици, се показва в предлагането за смяна на наредбата, оповестено на уеб страницата на общината

Увеличаването на електрическите и намаляването на използването на транспортни средства с мотори с вътрешно горене ще докара до обилни изгоди за околната среда поради намаляването на въглеродни излъчвания.

Електромобилите способстват и за намаляването на фините прахови частици и за други замърсители на въздуха, създавани от стандартните коли.

Електромобилите обезпечават безшумно напредване, с което понижават градския звук, се показва още предлагането.

Според неофициална информация електропомибилите на територията на община Дупница са към 10, отбелязва кореспондентът на БНР в района.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР